Ansök till DIS studentboende

Vi har öppet för ansökningar nu. Skicka in din ansökan senast den 15 juli.

Om du är intresserad av att bo i DIS studentboende är nästa steg att skicka in en ansökan. Efter inskickad ansökan bjuder vi in kvalificerade sökande till en videointervju. Du kan ansöka till våra boenden året runt.

Ansök här

Notera att det inte är möjligt att ansöka via e-post eller genom ett personligt besök på DIS. Du är alltid välkommen att kontakta oss via e-post om du har frågor: housing@disstockholm.se

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen består av två delar; en skriftlig ansökan och en intervju. Det är kvalitén på din ansökan tillsammans med din intervju som avgör om du erbjuds ett boende hos oss.

Den skriftliga ansökan

Med din skriftliga ansökan skickas även Mecenatkortet som bevis på att du studerar. Om du inte har Mecenatkortet vänligen bifoga ett studieintyg i PDF-format. Vänligen notera att antagningsbevis eller betygsdokument inte räknas som ett giltigt intyg.

Den skriftliga ansökan består några frågor som besvaras på engelska:

  • Konkreta exempel på hur du kan bidra till sammanhållningen och den sociala miljön på studentboendet
  • Eventuella internationella erfarenheter
  • Dina fritidsinteressen
  • Eventuell tidigare erfarenhet med att bo tillsammans med andra

Eftersom vi fortlöpande går igenom ansökningarna går det bra att skicka in din ansökan när som helst under året.

När du fyllt i ansökan och bifogat nödvändig dokumentation kommer du få ett e-postmeddelande som kvittering på att vi mottagit din ansökan.

Intervjun

Vi går igenom ansökningarna fortlöpande. Kvalificerade kandidater bjuds sen till videointervju.

Svar på din ansökan

Efter avslutad intervju kommer du få svar från oss via e-post. Om du kvalificerat dig till en plats på våra boenden kommer du bokas in på en lägenhetsvisning innan du skriver på kontraktet.