Värdfamilj

Få en ny familjevän

Att öppna sitt hem för en ung collegestudent är en fantastisk möjlighet att lära sig om nya kulturer på ett personligt sätt. Våra värdfamiljer och studenter blir ofta nära vänner, och för några familjer innebär värdskapet att man får en ny familjemedlem.

Våra studenter anländer antingen i augusti eller i januari, beroende på om de ska studera här under höst- eller vårterminen. Några studenter väljer att läsa ett helt år hos DIS, med start under augusti.

En studievistelse varar i fyra månader, och studenterna bor hos sina värdfamiljer under hela perioden. Som värdfamilj får du dina extrakostnader täckta av DIS.

Förbättra engelskan och få nya upplevelser

Eftersom studenterna är mellan 19 och 21 år kan man som värdfamilj förvänta sig att de är vana att klara sig själva i många sammanhang. Man får också möjlighet att diskutera svensk och amerikansk kultur, politik, historia och traditioner.

  • Få kunskap om amerikansk kultur på ett nytt sätt
  • Bli bättre på engelska
  • Få ett nytt perspektiv på svensk kultur och svenska traditioner
  • Bli en del av ett lokalt och internationellt nätverk
  • Få extrakostnader täckta

Hör Mimis värdfamilj berätta om hur det är att ta emot en DIS-student:

Alla DIS-familjer är olika

Alla kan bli värdfamilj hos oss! Vi har värdfamiljer med både små och stora barn, ensamstående föräldrar, par med utflyttade barn och värdar utan egna barn. Alla har sin egen motivation för att bli värdfamilj. Därför är etnicitet, sexualitet, kön och familjestatus av underordnad betydelse så länge som familjen har ett uppriktigt intresse av att bli värdfamilj för en DIS-student.

Du som är intresserad av att bli värdfamilj bör bo max 60 minuter med kommunala färdmedel från Stockholm Stadion där DIS lokaler ligger.

Ge dina egna barn nya möjligheter

För barn som bor hemma innebär värdskapet att det blir naturligt att tala engelska i hemmet under den period man har en DIS-student boende hos sig. Vissa värdsyskon har ännu inte lärt sig engelska, men vår erfarenhet är att kommunikationen mellan studenterna och barnen ändå brukar fungera mycket bra.

Anmäl dig som DIS Värdfamilj