Värdfamilj

Varför bli värdfamilj hos DIS?

Att öppna sitt hem för en ung student är en fantastisk möjlighet att lära sig om nya kulturer på ett personligt sätt. Våra värdfamiljer och studenter blir ofta nära vänner, och för några familjer innebär värdskapet att man får en ny familjemedlem.

  • Få kunskap om amerikansk kultur på ett nytt sätt
  • Bli bättre på engelska
  • Få ett nytt perspektiv på svensk kultur och svenska traditioner
  • Bli en del av ett lokalt och internationellt nätverk
  • Få extrakostnader täckta

Eftersom studenterna är mellan 19 och 21 år kan man som värdfamilj förvänta sig att de är vana att klara sig själva i många sammanhang. Man får också möjlighet att diskutera svensk och amerikansk kultur, politik, historia, traditioner, mm.

En studievistelse varar i fyra månader, och studenterna bor hos sina värdfamiljer under hela perioden. Du som är intresserad av att bli värdfamilj bör bo max 60 minuter med kommunala färdmedel från Stockholm Stadion där DIS lokaler ligger.

Våra studenter anländer antingen i augusti eller i januari, beroende på om de ska studera här under höst- eller vårterminen. Några studenter väljer att läsa en hel termin hos DIS, med start under augusti.

Gå till kalendern för att se när nästa termin börjar och slutar

Hör Mimis värdfamilj berätta om hur det är att ta emot en DIS-student:

Alla DIS-familjer är olika

Alla kan bli värdfamilj hos oss. Vi har värdfamiljer med både små och stora barn, ensamstående föräldrar, par med utflyttade barn och värdar utan egna barn. Alla har sin unika motivering till varför de vill bli värdfamiljer. Därför är etnicitet, sexualitet, kön och familjestatus av underordnad betydelse så länge som familjen har ett uppriktigt intresse av att bli värdfamilj för en DIS-student.

Ge era egna barn nya möjligheter

För barn som bor hemma innebär värdskapet att det blir naturligt att tala engelska i hemmet under den period man har en DIS-student boende hos sig. Vissa värdsyskon har ännu inte lärt sig engelska, men vår erfarenhet är att kommunikationen mellan studenterna och barnen ändå brukar fungera mycket bra.

Bli värdfamilj

Anmäl dig som DIS Värdfamilj