Studentboende

Upplev gemenskapen på DIS studentboende

Vill du bo i en unik internationell studiemiljö tillsammans med studenter från hela världen? Är du redo att ta del av DIS gemenskapen? Ansök i så fall om att bo i ett DIS studentboende!

Läs mer om hur du ansöker här

DIS studentboende banar vägen för interkulturellt utbyte och global gemenskap

Vi på DIS önskar att skapa en mötesplats för unga svenska, amerikanska och internationella studenter. DIS har tre studentboenden runt om i Stockholm, där studenter kan utväxla idéer, byta erfarenheter och skapa nätverk. Vårt program handlar om gemenskap, engagemang och kulturellt utbyte.

Målet är att:

  • Skapa möjligheter för svenska studenter att lära känna DIS studenter och andra internationella studenter samt skapa internationella nätverk
  • Skapa en positiv interkulturell miljö för lärande och erfarenhetsutbyte
  • Erbjuda DIS studenter möjligheten att uppleva en svensk studentboendemiljö

Vi har förväntningar på att du som boende visar engagemang och är delaktig i att stärka den sociala sammanhållningen. Våra boende kommer från olika bakgrund och det ser vi som en styrka som kan användas på många sätt.

Tre studentboenden med olika inriktningar

DIS har tre studentboenden:

Ansökningskraven och länk till ansökan hittar du i länkarna ovan.

Vem studerar hos oss?

DIS har studenter på kandidatnivå från olika amerikanska universitet. Vi samarbetar med över 200 universitet i hela USA, som varje år skickar 3 000 studenter till DIS. Våra studenter är mellan 19-21 år och representerar den mångfald som existerar på amerikanska universitet idag.

DIS liknar på många sätt ett vanligt universitet – vi har egna lärare och vi erbjuder kurser i en rad olika ämnen. Utöver undervisningen uppmuntrar vi våra studenter att delta i det svenska samhället och lär känna Sverige och vår kultur genom olika fritidsaktiviteter.

Få ett nätverk utöver det vanliga

Något som utmärker våra studentboenden är att vi tar emot nya studenter var 4:e månad. Detta ger dig möjlighet att få ett brett nätverk på andra sidan av Atlanten, något som kan gynna dig om du planerar läsa utomlands eller inför framtida semesterplaner i USA.