DIS-studenternas vardag

En termin hos DIS varar under fyra månader. Vårterminen börjar i januari och slutar i maj. Höstterminen börjar i augusti och tar slut i december.

Det går även bra att förlänga sin terminsvistelse till ett helt år, vanligtvis från augusti till maj. Sedan 2018 erbjuder vi även sommarkurser för våra studenter.

Om DIS-studenternas studier

Studenterna läser mellan fyra och fem olika ämnen under en termin. I regel har de undervisning fyra dagar i veckan. Onsdagarna är reserverade för så kallade ”Field Studies”. Då besöker studenterna t.ex. skolor, institutioner, sjukhus, konsultbyråer, TV-kanaler, museer och andra svenska verksamheter eller organisationer. Syftet med Field Studies är att studenterna ska få komma fysiskt nära det som de lär sig om i klassrummet.

DIS-studenterna är ambitiösa och använder mycket tid på sina hemuppgifter. Undervisningen på DIS är i vissa avseenden lik den undervisning som studenterna får på sina amerikanska universitet. Studenterna har under terminens gång många inlämningsuppgifter och dessutom prov i mitten av terminen. Betyget i ett ämne avgörs därför inte bara av slutexamen utan även av studenternas engagemang och aktiviteter under hela terminen.

Studieresor

Redan under den så kallade ”Core Course Week” i början av terminen åker studenterna på en tre dagar lång studieresa i Sverige. Då bor de primärt på vandrarhem och ska i regel ta med sig lakan, örngott, påslakan och handduk. Studenterna åker även på en veckolång studieresa till en destination i Europa. På dessa längre studieresor bor de på hotell och behöver därför inte ta med handduk eller sängkläder. Kompensationen till värdfamiljerna betalas ut även när studenterna är på resa.

Gå in på vår kalender för information om när DIS-studenterna åker på studieresor, när de har lov och när det är dags för examen.