Värdfamilj med barn

Ett kulturellt utbyte i ditt hem

Som värdfamilj till en amerikansk student får du och dina barn en oförglömlig upplevelse samtidigt som ni lär er om USA och förbättrar engelskan. Hela familjen lär sig om en ny kultur och får nya perspektiv på världen. Du ger dina barn en unik möjlighet att lära sig engelska på ett annat sätt än i skolan. Vi får ofta höra att värdfamiljernas barn får ett speciellt förhållande till den nya ”storasystern” eller ”storebrodern”.

Många studenter studerar svenska och lär sig om både språket och samhället. Det brukar väcka frågor som ni i värdfamiljen kan vara med att svara på eller gemensamt reflektera över. På det sättet kommer även ni att lägga märke till de småsaker med svensk kultur och med era egna vanor man annars inte tänker på i vardagen.

Ge dina barn fyra spännande månader

  • Dina barn lär sig engelska på ett annorlunda sätt
  • Ni får ett unikt och personligt nätverk i USA
  • Ni bidrar till ett kulturellt utbyte

När vi fick träffa Natalie så var det avslappnat från första början. Hon kändes som en trygg tjej som inte var rädd för att berätta om allt vi undrade.

Sofia , Tidigare värdfamilj

Det praktiska

Du som är intresserad av att bli värdfamilj bör bo max 60 minuter med kommunala färdmedel från Stockholm Stadion där DIS lokaler ligger. DIS täcker de extrakostnader det kan innebära att vara ha en studerande boende hos sig. Det kan ni läsa mer om under Ekonomi och försäkring.

Kort om DIS

DIS är ett oberoende, icke-vinstdrivande undervisningsinstitut som är specialiserat på ”study abroad”-program under primärt en termin. Studenterna kommer från utvalda universitet Nordamerika. Dis undervisning sker i våra lokaler på Vallhallavägen i Stockholm.

Anmäl dig som värdfamilj