Värdfamilj med barn

Ett kulturellt utbyte i ditt hem

Som värdfamilj till en amerikansk student får du och dina barn en oförglömlig upplevelse samtidigt som ni lär er om USA och förbättrar engelskan. Hela familjen lär sig om en ny kultur och får nya perspektiv på världen. Du ger dina barn en unik möjlighet att lära sig engelska på ett annat sätt än i skolan. Vi får ofta höra att värdfamiljernas barn får ett speciellt förhållande till den nya ”storasystern” eller ”storebrodern”.

Många studenter studerar svenska och lär sig om både språket och samhället. Det brukar väcka frågor som ni i värdfamiljen kan vara med att svara på eller gemensamt reflektera över. På det sättet kommer även ni att lägga märke till de småsaker med svensk kultur och med era egna vanor man annars inte tänker på i vardagen.

Nu passade bra för att barnen är lite äldre, vi tänkte att vi hade mer tid över och det lät spännande och lärorikt att låta våra barn möta en student från en annan kultur. Vi vill visa dem nya kulturer och hur annorlunda det ser ut på olika platser i världen. Vi tror att det berikar livet!

Familjen Lidström , Värdfamilj våren 2017

Ge dina barn fyra spännande månader

  • Dina barn lär sig engelska på ett annorlunda sätt
  • Ni får ett unikt och personligt nätverk i USA
  • Ni bidrar till ett kulturellt utbyte

Det praktiska

Du som är intresserad av att bli värdfamilj bör bo max 45 minuter med kommunala färdmedel från Stockholm Stadion där DIS lokaler ligger. DIS täcker de extrakostnader det kan innebära att vara ha en studerande boende hos sig. Det kan ni läsa mer om under Ekonomi och försäkring.

Kort om DIS

DIS är ett oberoende, icke-vinstdrivande undervisningsinstitut som är specialiserat på ”study abroad”-program under primärt en termin. Studenterna kommer från utvalda universitet Nordamerika. Dis undervisning sker i våra lokaler på Vallhallavägen i Stockholm.

Anmäl dig som värdfamilj