Värdfamilj med utflugna barn

Din gästfrihet gör skillnad- bli värdfamilj med utflugna barn

När dina egna barn flyttat hemifrån, får många mer tid över i vardagen. När du bjuder in en ung amerikansk student, får du ny energi i hemmet. Har du ett ledigt rum och ett öppet sinne kan oförglömliga upplevelser vänta dig som blir värdfamilj till en DIS student. Studenterna känner inte till så mycket om Sverige och den svenska kulturen innan de kommer hit, men är nyfikna på att lära sig mer. Du får en möjlighet att visa upp din bild av Sverige och göra skillnad i en ung människas liv.

Som värdfamilj till en amerikansk student i fyra månader får du möjlighet att

  • Lära dig mer om USA från amerikanernas perspektiv
  • Utbyta intressen, erfarenheter och traditioner
  • Visa upp Sverige och samtidigt en chans att se landet på ett nytt sätt
  • Förbättra din engelska

    Julian ville lära sig om vår kultur och var nyfiken på hur det fungerade i Sverige. Jag hoppas att han känner att han fick en inblick i det med oss. Jag upplever att vår engelska blev bättre när man fick prata lite varje dag.

    Torbjörn , Tidigare värdfamilj

Kort om DIS

DIS studenter är i Stockholm under fyra månader där de läser en termin som ingår i deras bachelorprogram. Till vardags studerar de på något av de 200  nordamerikanska universitet som DIS samarbetar med. Undervisningen sker i våra lokaler på Valhallavägen. Du som är intresserad av att bli värdfamilj bör bo max 60 minuter med kommunala färdmedel från DIS lokaler.

Anmäl dig som värdfamilj