Besöksfamilj

Lär känna en collegestudent

Att vara besöksfamilj är en enastående möjlighet att lära känna en ung student från en annan kultur.

  • Bli bättre på engelska
  • Visa svenska traditioner och dela upplevelser med varandra
  • Lär dig om andra kulturer och se Sverige ur ett nytt perspektiv

Om du anmäler dig till vårt besöksprogram kommer du att få besök av en DIS-student under dennes fyra månader långa vistelse i Sverige. Till skillnad från vårt värdfamiljsprogram bor studenten inte hos dig, istället bestämmer ni hur ofta ni vill ses och vad ni vill hitta på tillsammans.

Det är helt upp till er hur ni utformar besöken. Kanske vill ni laga middag och äta tillsammans, åka på utflykter, baka, spela spel eller diskutera kulturskillnader.

Läs om Sara och Annie som var besöksfamilj till Isabelle

Studenterna är nyfikna på Sverige

Studenterna läser i USA vid ett amerikanskt universitet, och som en del av sin utbildning väljer många att läsa en termin i utlandet. DIS i Stockholm är en eftertraktad destination, och under vistelsen här hoppas studenterna få lära sig om Sverige och svenskarna, om svensk kultur och svenska traditioner. Ett av de mest populära sätten att göra detta på är att ansöka om att få en svensk besöksfamilj.

Studenterna tycker det är spännande att få chansen att komma svenskarna lite närmare genom att träffa personer som delar med sig av sin vardag och hittar på saker tillsammans med dem.

Matchning av besöksfamiljer och studenter

Vårt duktiga team matchar familjer med studenter. De läser noggrant igenom alla ansökningar och använder dessa för att matcha familjer med studenter baserat på gemensamma intressen. Om du tidigare har varit värdfamilj eller besöksfamilj hos oss så har vi redan dina upplysningar och använder dessa för att hitta en student som passar just dig. Vi gör vårt bästa för att matcha familjer med studenter vid terminsstart men ibland går det några veckor innan vi är helt färdiga.

Se viktiga datum i vår kalender

Anmäl dig som DIS Besöksfamilj