Värdfamilj utan barn

En berikande upplevelse – lär dig engelska på ett nytt sätt

Få en chans att förbättra engelskan och diskutera traditioner, kulturskillnader, historia, politik och karriärval. Fyra lärorika månader väntar dig som blir värdfamilj till en amerikansk student.

Du får en chans att:

  • Lär dig om USA på ett annorlunda sätt
  • Få nya perspektiv på både Sverige och USA
  • Inspirera en ung människa och gör skillnad

Som värdfamilj tar du emot en 20-årig student, som under fyra månader bor i ditt hem. Det ger dig chansen att ha intressanta samtal där både du och studenten får nya perspektiv och idéer.

Det har blivit som att resa fast utan själva resan, kul för den som gillar att vara hemma men ändå vill få ett kulturellt utbyte.

Sara , Värdfamilj

DIS studenter är självständiga och har massor att erbjuda. Generellt sätt är de nyfikna och intresserade av det svenska samhället. DIS matchar studerande och värdfamilj baserat på intressen, och om ni önskar, även efter studentens studieinriktning.

Kort om DIS

DIS är ett oberoende, icke-vinstdrivande undervisningsinstitut som är specialiserat på ”study abroad”-program under primärt en termin. Studenterna kommer från utvalda universitet i Nordamerika. DIS undervisning sker i våra lokaler på Vallhallavägen i Stockholm. Du som är intresserad av att bli värdfamilj bör bo max 60 minuter med kommunala färdmedel från DIS lokaler.

Anmäl dig som värdfamilj