DIS erbjuder stipendium till svensk student

DIS erbjuder stipendium till svensk student

DIS i Sverige

Kulturutbyten är något vi ägnar oss åt varje dag på DIS. För många av våra studenter är uppehållet i Stockholm deras första resa utanför USA och mötet med den svenska kulturen är därför extra värdefullt.

Vi anser att det är viktigt att även svenska ungdomar ska ha möjlighet att läsa i utlandet. Därför erbjuder vi möjligheten för en svensk student på kandidatnivå att åka till USA och uppleva det amerikanska universitetslivet.

Stipendium till University of Minnesota

Alla vuxna barn till svenska värdfamiljer och ungdomar som jobbat som SRAs kan ansöka om att få ta del av stipendiet. Studenten ska vara inskriven och studera aktivt på ett kandidatprogram i Sverige.

University of Minnesota är ett såkallat ”public Ivy League university”. Skolan har vunnit 29 Nobelpris, och bland alumnerna finns två vice presidenter och Bob Dylan som mottog Nobelpriset i litteratur 2016.

Läs mer om stipendiet här

Tillbaka till alla nyheter