Seminarier om kriget i Ukraina

Studenter, undervisare och externa experter träffades för att diskutera den pågående ryska invasionen av Ukraina och dess bredare geopolitiska, säkerhetsmässiga och ekonomiska sammanhang.

DIS i Sverige

Mot bakgrund av de aktuella händelserna i Ukraina höll DIS akademiska seminarier i Stockholm och Köpenhamn för att redogöra för den aktuella situationen kring den ryska invasionen av Ukraina. Som en utbildningsorganisation baserad i Europa anser vi att vi har ansvaret att hålla oss informerade och fortsätta att utbilda och engagera våra elever i samtal om orättvisorna i dessa händelser.

Talare inkluderade DIS-undervisare och gästexperter i Stockholm och Köpenhamn: Hans Brun, Martin Cleemann Rasmussen, Milosz Jeromin Cordes, PhD, och Alexander Niels-Jacob Hviid. I Köpenhamn fick vi också sällskap av Line Wolf Nielsen från International Media Support och David Kendall från det danska utrikesdepartementet.

Talarna diskuterade hur den nuvarande ryska ledningen försöker beröva Ukraina dess suveränitet och förmåga att fatta oberoende beslut om dess framtid genom invasion och desinformationskampanjer. Andra diskussionspunkter var svenska och finska ställningstaganden till Nato, viljan att hjälpa ukrainska flyktingar jämfört med andra nyligen anlända flyktingar och vilka nyhetskällor vi kan lita på.

Ett stort tack till alla deltagare för att de givit studenter, lärare och personal möjlighet att höra expertutlåtanden och ställa frågor om denna svåra situation.

Tillbaka till alla nyheter