Stipendium till Karolinska Institutet för tidigare DIS-studenter

Karolinska Institutet-DIS Fellowship är ett meritbaserat stipendium som täcker terminsavgifter för två terminer till något av Karolinska Institutets tio globala masterprogram. Stipendiet kan sökas av tidigare studenter på DIS Stockholm eller Köpenhamn.

DIS i Sverige

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens främsta medicinska universitet och rankas bland de 50 bästa universiteten i världen. KI erbjuder unika möjligheter för studenter som vill fortsätta med sina forskarstudier.

Kristen Andersen från Haverford College var den första mottagaren av KI-DIS Fellowship. Hon avslutade sin masterexamen i Global Health i juni och läser nu medicin på Trinity College i Dublin.

När Kristen reflekterar över sin resa berättar hon: ”Jag har blivit så inspirerad av min tid som student på DIS och efterföljande på KI. Jag trivs med att studera medicin och få ny inspiration inom ett vårdsystem som skiljer sig från det jag växte upp i. Jag hoppas på att en dag kunna ta med mig mina erfarenheter från Irland och hela Europa hem för att genomföra verkliga förändringar i det amerikanska systemet.”

Tillbaka till alla nyheter