DIS lanserar nytt program för nyanlända

I år påbörjades DIS Refugee Program, ett initiativ för att hjälpa välutbildade nyanlända att integreras på den danska arbetsmarknaden.

DIS i Sverige

Det nya programmet sker i samarbete med Föreningen Nydansker som specialiserat sig på att hjälpa högutbildade nyanlända in på den danska arbetsmarknaden, då detta är en grupp som kan ha svårt att hitta ett relevant arbete. DIS välkomnade Tom till vårt Academic Affairs Team och Reem till Student Affairs Team. De började 1 april och avslutade nyligen sitt tre månader långa praktikperiod. Målet var att de ska få insikt i den danska arbetsmarknaden, förbättra språket och hjälpa dem att planera sina framtida karriärsteg.

”Det har varit väldigt positivt och givande för alla på DIS att ha Tom och Reem hos oss. Det har varit ett privilegium att få hjälpa så talangfulla och motiverade människor att få en känsla för hur en dansk arbetsplats fungerar och hur man kan lyckas på den danska arbetsmarknaden. Vi har självklart stöttat våra praktikanter, men på samma gång har de lärt oss mycket och vi har kunnat dra nytta av deras kunskap och idéer. Det har varit en bra påminnelse om hur mycket en arbetsplats kan dra fördel av att ha anställda med olika bakgrunder och erfarenheter.”
-Malene Torp, Executive Director

Tom och Reem hittade snabbt en plats i sina respektive team och kunde på samma gång dela med sig av sina egna erfarenheter. De stöttade i olika administrativa projekt, men startade också upp egna. Tom som har studerat vid Aalborg Universitet och har en Master i Development and International Relations, berättar att han uppskattade att arbeta med människor från olika avdelningar men ändå känna att man tillhör samma team. Reem, som studerat Business Administration i sitt hemland, berättar att hon aldrig känt sig så uppskattad eller accepterad i Danmark som hon gjorde bland sina kollegor.

Vi vill rikta ett stort tack till Tom och Reem som ville bli en del av vårt team. Vi kan varmt rekommendera andra att anställa nyanlända till sin arbetsplats!

Tillbaka till alla nyheter