Ett år senare: Vi minns Leah och Linsey

DIS i Sverige

DIS personal, tillsammans med studenter från Pomona University och Stonehill College arrangerade en minnestund för Leah och Linsey. Minnesstunden hölls runt den bänk i Köpenhamn nära DIS lokaler där studenternas namn finns ingraverade. DIS Executive Director Malene Torp delade med sig av sina tankar kring tragedin. Malene menar att det trots denna djupt tragiska händelse, finns något att lära. Det är viktigt att leva sitt liv fullt ut och njuta av varje dag, på samma sätt som Leah och Linsey gjorde under sin tid som utbytesstudenter.

Minnestunden avslutades med en tyst minut.

Flera studenter från Stonehill College har berättat att Linsey var en eldsjäl och en solstråle som var involverad i flera aktiviteter och projekt på campus. När tragedin inträffade förra året i maj, samlades studenterna och ritade solar med gatukritor på marken över hela skolgården.

Fredagen den 4 maj hade studenterna tagit med kritor och fyllde asfalten utanför DIS med stora solar som skiner för Lea och Linsey.

Tillbaka till alla nyheter