En god kväll- Chokladprovning med DIS värdfamiljer

DIS i Sverige

Varje termin bjuder DIS in till en kväll med våra värdfamiljer som är till för att bara ha trevligt ihop och lära känna varandra lite grann. Tisdagen den 14/11 samlades 32 nuvarande och före detta värdfamiljer, besöksfamiljer, personal och fakultet för att ta del av höstens chokladprovning.

Kvällen inleddes av att Marcel Gruninger, Manager of Housing & Student Affairs, hälsade alla välkomna och berättade om vad som händer på DIS just nu. Djina Wilk och Steve Turner som båda lär ut svenska på DIS, berättade för oss om hur de märker att de elever som bor i värdfamilj får en större kulturell förståelse och lär sig språket snabbare. Djina delade med sig av hur en ”liten” insats för en värdfamilj såsom en tacokväll eller kolla på ”Idol” ihop en fredag kväll,  kan skapa nya insikter som eleverna tar med sig in i klassrummet. Steve, som själv kommer från USA, berättade om sin syn på det svenska samhället och vilka likheter och skillnader han har upplevt.

    

Därefter blev det dags att ta plats för en härlig chokladprovning. Eva Mantsinen, ägare av OmnOmnOmn Chocolaterie fanns med för att leda oss igenom kvällen. Evas arbete har inte gått obemärkt förbi utan har både uppmärksammats och belönats. Nominerad till ”Årets stjärnskott 2017” och rekommenderad av White Guide Café 2017. Och vi kan bara instämma, chokladen var fantastisk!

Vi på DIS hoppas att ni  liksom vi, gick ifrån lokalen med ett stort leende på läpparna, nöjda över en trevlig och god kväll.

Ett stort tack till alla som hade möjlighet att delta, och vi ser fram emot att träffa er snart igen på Glöggmingel den 7 december.

Tillbaka till alla nyheter