DIS Stockholm öppnar nytt studentboende

DIS i Sverige

Framöver kommer studenter som ansöker till DIS ha ett till alternativ att välja mellan när de ska välja boende för sin tid i Sverige.

Hösten 2017 öppnade DIS Stockholm sitt nya studentboende där DIS studenter från USA, studenter från Sverige och resten av världen bor tillsammans för att lära av varandra och dela med sig av olika synsätt. Tanken med boendet är just det- att föra samman nya kulturer under ett och samma tak. Det ska vara möjligt att ta del av DIS Support system, men samtidigt pröva sina egna vingar.

DIS Studenter och studenterna som kommer från Stockholm socialiserar mycket och ofta. De har arrangerat frukostar, middagar och går ofta ut och upptäcker Stockholm tillsammans. Många studenter väljer att spendera helgerna i Stockholm istället för att resa utomlands, vilket är jättekul. Boendet ligger inte långt ifrån stadspulsen, men ger studenterna en inblick i hur den ”typiska svensken” bor.

Moa , Student Residental Advisor (SRA)

Studentboendet är uppbyggt som en klassisk studentkorridor, där man delar kök och övriga gemensamma utrymmen med andra, samt har ett eget/delat sovrum och badrum.

Är du en student i Stockholm som letar boende?

Är du en svensk eller internationell student som studerar i Stockholm och är intresserad av kulturutbyten, går det bra att anmäla intresse för att flytta in.

Skicka en beskrivning av dig själv som person, intressen och vad du studerar till : bostaddis@gmail.com.

 

 

Tillbaka till alla nyheter