Vårterminen 2017 studenter 2017 har kommit till Sverige! | DIS Stockholm

Ankomstvecka i Stockholm

DIS i Sverige

Vårterminen 2017 studenter 2017 har kommit till Sverige!

DIS-medarbetare hälsade förväntansfullt de nya studenterna välkomna förra lördagen på Arlanda. Efter ankomsten hade studenterna en helg att tillbringa med sina värdfamiljer, och boendeansvariga (SRA) på studentboenden så som med och varandra innan måndagens introduktionsvecka började.

Detta är viktiga dagar för DIS-studenterna. De ska både lära känna varandra och sin nya hemvist, Stockholm. Över helgen rörde sig om att lära känna sitt närområde och sina familjer eller korridorskamrater. SRA:erna genomförde olika aktiviteter och värdfamiljer välkomnade sina nya familjemedlemmar. Allt detta för att studenterna ska känna sig lite hemmastadda innan introduktionsveckan och undervisningen startar.

Introduktionsveckan innebar att de skulle bli bekanta med Stor-Stockholms geografi, DIS lokaler, kommunaltrafiken, mobiltelefonanvändningen. Dessutom, gavs studenterna en försmak av det roliga i Stockholm. På måndagen gick en självinstruerande skattjakt ”DIScover Stockholm” av stapeln, där de guidade sig själva mellan olika historiska minnesmärken och fick lokalkännedom på köpet. Studenterna inbjöds också att delta i livsstilsdiskussioner som inkluderade: ”Diversity in Stockholm” och ”Managing Your Finances”.

Dessutom innehöll de första dagarna i Stockholm en festlig öppningsceremoni, presentationer av olika föreningar och aktiviteter att ta del av på fritiden, samt inte minst akademiska introduktioner till de olika huvudämnen. Vi, DIS-medarbetare är alla förväntansfulla över att ha er alla studenter på plats och att terminen äntligen ska börja.

Alla DIS Studenter våren 2017: NI ÄR VARMT VÄLKOMNA!

Tillbaka till alla nyheter