De första DIS Stockholm-studenterna har anlänt

DIS Stockholms första termin är nu officiellt igång, och det har varit en bra start.

DIS i Sverige

Alla studenter ankom till Arlanda lördagen den 20 augusti. Det var en spännande dag för alla inblandade, inte bara för de ankommande studenterna, utan även för deras nya värdfamiljer och anställda hos DIS, som alla var på plats för att välkomna dem.

Alison Ryncarz, anställd hos DIS Stockholm, var med under dagen:
”Alla värdfamiljer var där och mottog sina nya DIS-studenter, och det var väldigt speciellt att få vara där och vara med om det. De blev mottagna med öppna armar och glada miner. Även om studenterna kanske var trötta och lite nervösa, kunde man se i deras ögon hur upprymda de var. Så det var verkligen en bra stämning. Dessutom, så var det ju fantastiskt väder, så det var ett perfekt välkomnande,” säger Alison.

Skolstartens första vecka har framförallt bestått av orientering och guidade visningar runt Stockholm, för att ge studenterna en introduktion och förståelse för deras nya stad. Samtidigt kommer de på plats i sina nya hem. De studenter som bor hos en värdfamilj kommer också bekanta sig med sin väg till och från skolan. Vi ser fram emot att få höra deras historier och få se hur deras svenska äventyr utvecklar sig!

Tillbaka till alla nyheter