Ankomstdagen för Stockholms första DIS-studenter närmar sig!

DIS i Sverige

På lördag den 20 augusti ankommer alla DIS-studenter som ska studera en termin i Stockholm. Det betyder ju också, alla studenter som ska bo hos en värdfamilj, ska möta sina nya värdar för första gången. Ett möte som både studenterna och värdsfamiljerna ser fram emot och är spända över. De kommande månaderna kommer de spendera många timmar tillsammans och därmed dela massvis av upplevelser tillsammans.

Tisdagen den 16 augusti bjöd DIS in till ett gemensamt möte för alla värdfamiljer och besöksfamiljer i DIS lokaler på Östermalm. Under kvällen berättade DIS Manager of Housing and Student Affairs, Marcel Grüninger, om vad det kan innebära att vara värdfamilj åt en DIS-student. På programmet fanns också DIS undervisare, Madeleine Hurd, som berättade om den kuturella resan från USA till Sverige och tillbaka. Avslutningsvis deltog en erfaren värd, Helena Rosendal, och Janis Granger, mångårig undervisare hos DIS, i en paneldiskussion om det att välkomna utbytestudenter. Här hade alla möjlighet för att komma med input och ställa frågor.

De studerande har söndagen till att komma på plats i deras nya omgivningar, innan de på måndagen 22 augusti möter upp till öppningsceremonin på DIS, och deras terminer officiellt sätter igång.

Tillbaka till alla nyheter