DIS är med och skapar studentliv på Södermalm och i Sollentuna

För de DIS-studerande som inte ska bo hos en svensk värdfamilj, har DIS ordnat ett annat koncept. DIS har hyrt ett antal lägenheter i byggnader både i Sollentuna och på Södermalm.

DIS i Sverige

På Södermalm har DIS hyrt två våningar i det historiska Borgarhemmet på Högalidsgatan.
Här får de studerande möjlighet att bo i ett enastående och internationellt studentboende med svenska studenter. DIS Facilities Coordinator, Mattias Tholén, berättar:

”Vi vill gärna skapa en miljö där svenska och amerikanska studenter kan leva tillsammans och lära av varandra. Det finns ett stort gemensamt rum på översta våningen i Borgarhemmet, där de kan mötas och laga mat, kolla på film eller bara hänga. Varje månad kommer det hållas en stor ”korridors-middag”, där studenterna lagar middag och äter tillsammans. Förhoppningsvis kommer det hjälpa till att skapa en riktigt speciell miljö med olika kulturer som möter varandra”, säger Mattias Tholén.

Sammanlagt kommer cirka 30 DIS-studenter och 15-20 svenska studerande bo tillsammans i studentkorridoren på Södermalm. DIS har också anställt två stycken så kallade Social Residential Advisors, som är kontaktpersoner för de studerande, och kan hjälpa dem i vardagen, om de har frågor eller behöver hjälp. Det är också SRAs ansvar att arrangera de månatliga sammankomsterna och generellt försöka skapa en god gemenskap mellan de boende i korridoren.

I lägenheterna som DIS har hyrt i Sollentuna kommer huvudsakligen DIS-studenter att bo, men även här har DIS ansatt svenska SRAs.

Tillbaka till alla nyheter