DIS ingår samarbete med Karolinska Institutet

DIS i Sverige

DIS har ingått ett samarbete med Karolinska Institutet. För DIS kommer samarbetet vara särskilt fördelaktigt för de som studerar Science and Health samt Psykologi, de kommer få möjligheten att få kontakt med ett världens mest erkända medicinska universitet.

Helle Rytkonen, Academic Director hos DIS, ser fram emot samarbetet av flera orsaker:

“Vi är otroligt glada för samarbetet vi precis etablerat med Karolinska Institutet, och vi ser fram emot att se utvecklingen av det. Vi är säkra på att det kommer vara en ömsesidig fördel för båda parter, och vi har precis anställt två undervisare som tillhör Karolinska. Det är en stor förmån för våra studenter – och stämmer överens med vår ”faculty teach what they do”-filosofi – att de kan ta med deras vetskap från forskningen på Karolinska till vår undervisning på DIS. Samtidigt är DIS attraktivt för Karolinska då deras forskare kan få undervisningserfarenhet av oss, och samtidigt kan de rekrytera amerikanska studenter till deras kandidatprogram”. säger Helle Rytkonen, Academic Director, DIS.

Gunnar Nilsson, prodekan för utbildningen på Karolinska Institutet, visar också uppskattning för det nya samarbetet:

”KI gläds åt samarbetet med DIS. DIS är en väletablerad och välrenommerad organisation som vi tror att KI har mycket att lära av. Eftersom DIS etablerar sig i Stockholm ser vi ett formaliserat samarbetet som ett naturligt steg. Både KI och DIS har erfarenhet och kunskap som kommer gynna de amerikanska studenterna på ett positivt sätt”, säger Gunnar Nilsson, prodekan utbildning.

Studenterna, som ska läsa en termin hos DIS, ankommer till Stockholm den 20e augusti. De kommer från erkända amerikanska universitet och studerar allt från sociologi, biologi, gender studies, språk, political studies till kriminologi.

Tillbaka till alla nyheter