DIS Arrangerar seminarium för den nya fakulteten i Stockholm

Förra veckan arrangerade DIS ett seminarium för deras nya fakultet i Stockholm – ett spännande steg närmare öppningen höstterminen 2016.

DIS i Sverige

Executive Director, Malene Torp, introducerade fakultetsmedlemmarna av organisationen och Academic Director, Helle Rytkønen, diskuterade vad det innebär att undervisa på DIS. Medlemmarna deltog sedan i en workshop som granskade aspekter av DIS arbetsmodell, och i en brainstorming session om hur de ska inspirera studenterna i undervisningen.

DIS fakultetsmedlem Janis Granger, som ska undervisa The Vikings och Scandinavian Crime Fiction på DIS Stockholm i höst, presenterade sina erfarenheter av att undervisa på DIS Köpenhamn och visade exempel på hur man skapar en kreativ och motiverande arbetsmiljö för studenterna.

Christina Lambertsen, Project Manager för DIS Stockholm, som hjälpte till att organisera eventet sa att workshopen var en givande dag där kunskap delades mellan DIS fakultet och personal.

“Intresset och uppståndelsen omkring den nya fakulteten skapade en bra atmosfär för diskussion och lärande. Det var ett nöje att vara en del av seminariet! DIS ser fram emot att arbeta med alla de nya passionerade och begåvade fakulteterna som finns i Sverige, och ge dem ett varmt välkomnande till DIS.”

Efter seminariet skålade gruppen för den kommande terminen och anslöt sig till DIS Köpenhamn alumni i Stockholm. Arkitekterna som har jobbat med DIS Stockholms design gav en rundvisning av byggnaden och berättade om deras inspiration och arbete med arkitekturen och designen.

DIS är glada att välkomna DIS Stockholm-fakulteten in i gemenskapen och är övertygade om att de kommer skapa en minnesvärd akademisk upplevelse för deras studenter som börjar den kommande höstterminen!

Tillbaka till alla nyheter