Nya lokaler i Stockholm

Även om studenterna inte kommer att samlas i klassrummen förrän höstterminen 2016 startar är vi glada över att kunna meddela att vi har hittat en ny bas i Stockholm.

DIS i Sverige

DIS Stockholm kommer att finnas under samma tak som Kungliga Musikhögskolan. Den nya byggnaden kommer att inrymma klassrum, administrativa lokaler och flera konsertlokaler samt auditorier (som kommer att användas av både oss och Kungliga Musikhögskolan). Byggnaden är centralt placerad i hjärtat av Stockholm. Den ligger nära KTH, Stockholms stadion, parker och offentliga kommunikationsmedel.

Den officiella inflyttningen kommer att ske under maj 2016. Då börjar DIS personal förbereda sig för att kunna välkomna den första studentkullen. Vi arbetar dock redan på vår kursplan och nätverkar med lokala experter för att bygga upp vår fakultet i Stockholm, och vi söker värdfamiljer och besöksfamiljer för att kunna erbjuda de första studenterna vid DIS Stockholm många av de unika möjligheter till kulturellt engagemang som vi har gjort oss kända för. Vi inom DIS ser verkligen fram emot det kommande årets förberedelser!

Samtidigt som vi bygger upp vårt nya institut uppförs de lokaler som vi kommer att flytta in i. Den svenska arkitektbyrån In Praise of Shadow designar vår inredning. Studenter vid DIS Köpenhamn som läser vårt arkitektur- och designprogram har haft möjlighet att besöka kontoret flera gånger under studieresor. Byggnaden i sin helhet designas av AIX-arkitekter, och den har redan rönt uppmärksamhet världen över, inte minst för sin toppmoderna facilitet för forskning kring musikens artistiska och pedagogiska aspekter. Akademiska Hus, som arbetar för att ”stärka Sverige som kunskapsnation” kommer att bli vår hyresvärd.

Tillbaka till alla nyheter