DIS öppnar i Stockholm under hösten 2016

DIS öppnar i Stockholm under hösten 2016

DIS har under 55 år erbjudit amerikanska universitetsstudenter terminsvistelser i Köpenhamn. I augusti 2016 öppnar DIS en avdelning i Stockholm. Det innebär att ännu fler amerikanska studenter får möjlighet att läsa en termin i Skandinavien. Det ser vi fram emot!

DIS i Sverige

Skandinavien är fortfarande en underutnyttjad region vad gäller studier utomlands på grundutbildningsnivå. Under 55 år har vi primärt fokuserat på Köpenhamn, men nu ser vi fram emot att utvidga oss geografiskt.
Vi ser fram emot att få använda vår gedigna erfarenhet i regionen, med en skandinavisk kursplan och det solida nätverk i Stockholm som vi kunnat bygga upp under studieresorna till Sveriges huvudstad.

I Stockholm kommer vi att erbjuda samma ”study abroad”-modell som i Köpenhamn; en läroplan i humaniora, stimulerande kurser, integrerade studieresor (inklusive en kort studieresa i Sverige och en veckolång studieresa i Europa), olika bostadsalternativ, möjligheter till kulturellt engagemang och välfungerande support till våra studenter.

Initialt kommer DIS att erbjuda tre kärnkurser i ämnena psykologi, hälsovetenskap och genusstudier, och i kursplanen kommer studenterna även att kunna välja fritt mellan olika tillvalsämnen inom olika ämnesområden. Vår lokala DIS-fakultet kommer att undervisa samtliga kurser utifrån ett svenskt, skandinaviskt eller europeiskt perspektiv, inklusive en kurs i svenska språket och svensk kultur.

Vi ser fram emot att öppna dörrarna till vår verksamhet i Stockholm! Vi kommer snart att uppdatera med mer information.

Om du skulle vilja bli värd för en amerikansk student från och med augusti 2016 hittar du mer information om hur du kan bli värdfamilj eller besöksfamilj här:

DIS Värdfamilj

DIS Besöksfamilj

Tillbaka till alla nyheter