Goda råd till värd- och besöksfamiljer

DIS-studenternas vardag

Studenterna läser mellan fyra och fem olika ämnen under terminen hos DIS. I regel har de undervisning fyra dagar i veckan. Onsdagarna är reserverade för ”Field Studies”, där undervisningen sker utanför klassrummet. En mycket stor del av våra studenter har höga ambitioner och stora förväntningar på den egna akademiska insatsen medan de är här. Många av dem har därför en hektisk vardag med många lektioner och fritidsaktiviteter tillsammans med värdfamiljen och vännerna.

Studieresor

Redan under den så kallade ”Core Course Week” i början av terminen åker studenterna på en tre dagar lång studieresa i Sverige. Då bor de primärt på vandrarhem och ska i regel ta med sig lakan, örngott, påslakan och handduk.

Studenterna åker även på en veckolång studieresa till en destination i Europa. På dessa längre studieresor bor de på hotell och behöver därför inte ta med handduk eller sängkläder. Kompensationen till värdfamiljerna betalas ut även när studenterna är på resa.

Gå in på vår kalender för information om när studenterna åker på studieresor, när de har lov och när det är dags för examen.